CobaGiga door de jaren heen....

Een kar vol kunstenaars op het AMS in Franeker en honderden eerstejaars VMBO toppers. Het klikte!! Alles stond in het teken van de Selfie! Niet zomaar een klik klak klaar selfie. Klik maar hieronder...

 

De combinatie van poezie, dans, theater met een flinke vleug dada. Dat vind je in de tijd van de Russische Avantgarde (van 1890 tot ongeveer 1930). Een absurdistische voorstelling werd het slotakkoord van een geslaagde CobaGigadag met ruim honderd leerlingen van het Simon Vestdijk. Klik op de foto om meer afbeeldingen te zien.

Street Art, binnen en buiten. 13 mei 2013 was het AMS een werkplaats voor stickers en graffiti en straatsculpturen en nog veel meer. Klik op de levende knop hieronder om meer te zien.

Een dag lang lekker bezig met jezelf! Dat kon op de Zoom In thema dag 2012 van CobaGiga op het AMS in Franeker. Er werd geschilderd en getekend, geboetseerd en gehakt in steen, er werd theater gemaakt en gehiphopt en gerapt. Een schetswandeling veroorzaakte pop ups en een ingezoomd Franeker werd voorzien van graffiti, facebook werd gevat in een doos en een gevaarlijk insect werd ontdekt, uitgevoerd en bedwongen. Schoonheidsidealen werden onder de loep genomen. Animatieminiaturen werden gebeamd op groot scherm, kortom wat een kleine grote wereld werd er ontdekt!!! Klik op het beest en bekijk de hele serie!

 

To Be Or Not To Be.....Dat was the question tijdens CobaGiga 2011 op het AMS! Om dat uit te vinden werd er onder andere sticker straatkunst gemaakt, onder leiding van Vicky van Dijk.
Klik op de stickerfoto hieronder om veel meer te zien! 

Wat deed CobaGiga vorig jaar eigenlijk op het Anna Maria van Schurman in Franeker?
Tijdreizen was het thema dat door de leerlingen van het AMS gekozen werd voor een  dag vol kunst en cultuur. Er werd met 9 kunstenaars gewerkt aan een tien meter lange schildering, film, fotografie, animatie en toekomstmuziek. 
klik op de foto hieronder voor een impressie van deze CobaGiga op 12 mei 2010.

 

eerder datzelfde schooljaar....
...in 2010 maakten de eerste jaars vmbo-ers van het RSG Simon Vestdijk Franeker een virtule wandeling door de school.  Vanuit een sterk verhaal ontstond een krachtig script!  Door dertig leerlingen werd een maand lang hard gewerkt aan een animatiefilm vol onverwachte wendingen, waarin het heimelijke leven binnen de school werd onthuld. Aan de hand van een slim scenario werden de camera's gericht op de verborgen levels van het gebouw. Een kleine tien minuten nonstop film in stop motion. Klik op de link hieronder en bekijk de film.
virtuele wandeling door je eigen schoolgebouw

Klik op de foto hieronder en laat je meeslepen door 'the making of..' 

 

CardBoard City. Een filmproject dat hieraan vooraf ging op het Simon Vestdijk, in 2009.
Lees meer.

Projecten Wat is Coba Giga? Pers Twitter